The walk of shame

Fram med insexnyckeln!

Vad tråkigt det känns i kroppen och knoppen när man får mycket mindre tid i sadeln. Laddar inför kvällens Spin Giro pass, nu blir det fas 2. 75minuter istället för de tidigare 90 men med fokus på vo2-max. Med tanke på det gråa och blöta vädret och mindre cykling så kunde jag ändå inte hålla mig ifrån cykeln. Abloc Gravel Challenge Öland närmar sig  (Obs det finns platser kvar!) och för att göra mina medcyklister en tjänst gav jag mig på att montera skärmar på min cykel i helgen. Bakskärmen kräver att jag lossar hela bakdäcket, något jag aldrig gjort själv.

Min cykel har vad som kallas för through-axle, hjulet sitter på en enda pinne som går genom hjulet. Det är superskönt för hjulet sitter alltid rakt och man behöver inte strula med att hjulet ska wobbla.Efter att ha tittat på ett par youtube-filmer om hur jag ska göra så skred jag till verket. Växlar till minsta kuggen för att underlätta att ta av hjulet, flyttar derailleuren och lossar hjulet. Inga problem det här ju!

Använder balkongräcket som någon slags provosorisk och rätt dålig mek-ställning. Med en hel del möda får jag dit skärmen och den sitter bra, bara på med däcket nu då eller?

The walk of shame

Det går åt helvete för mig rent ut sagt att få dit däcket igen. Hur jag än lirkar med derailleuren så känns det för trångt, jag missade ju helt hur kedjan ska sitta på när däcket ska på – förmodligen här som jag klantade mig. Jag vill ju inte för allt i världen sabba mina bromsskivor heller så allt frustrerat lirkande och tryckande måste ändå göras med försiktighet. Samtidigt som jag försöker hålla cykeln lyft med axeln. Till slut ger jag upp, jag tänker det är en tidsfråga tills jag sabbar något på min älskade cykel.

Jag bor precis ovanför en cykelbutik/cykelmekaniker som heter Sportringen här i Kalmar. Hivar upp cykeln på axeln och däcket i handen, bara att gå en walk of shame ner till cykelbutiken och hoppas på att de är snälla och hjälper mig ur min knipa.

5 minuter senare och fantastisk service av gänget på Sportringen så kan jag generat och skamset rulla hem cykeln igen. Ett steg närmare att bli lite vassare på att meka med cykeln iallafall!

2018-11-12T14:46:33+00:00

Leave A Comment