Vättern är nära! Nästa vecka kör vi!

Precis tagit mig ur en rent ut sagt djävulsk förkylning, misstänker det kanske t.o.m var sen influensa. Men körde ca. 20 mil förra veckan i lugnare tempo och kroppen känns ok! Lite eftersviter med lite hosta men inget som förvärrats sedan jag började cykla igen. Men två förstörda träningsveckor när man skulle kört som hårdast och dessutom är tvungen att mjukstarta har varit frustrerande. Det är ju inte bara för träningens skull jag cyklar, utan för det allmänna välmåendet.

Under veckorna med ingen träning eller låg träningsintensitet har det hänt en hel del iallafall

Skoda Cykelkväll

Deltog i Team Skoda’s cykelkväll här i Kalmar. Ruskigt intressanta föreläsningar i sportnutrition, Team Skoda och vad det innebär och en fängslande föreläsning av Fredrika Ek och hennes resa jorden runt på cykel. En spännande, rolig historia med en och annan rejäl reality check som fick en att börja fundera på vad som är värdefullt i livet. Om du inte får tillfälle att lyssna på henne tycker jag du bör fundera på att köpa hennes bok.

Team Skoda, det hade varit en dröm come true. Jag ser framför mig att om man blir antagen något år så gäller teamet och träningen fokuset året igenom, helsike vad häftigt rent ut sagt. Team Skoda består av 15 antagna cyklister med 15 rutinerade faddrar. Med hjälp av proffscoachning, utrustning och träning ska de som lag ta sig runt Vätternrundan på mindre än 8 timmar. För det krävs inte bara individuell träning men också disciplin och lagarbete.  Läs mer om Team Skoda här! Kanske något för dig att sikta på också?

Södermöre Klassikern

I Lördags hoppade jag på ett väldigt lokalt motionslopp, Södermöre Klassikern. Efter att ha kört några mindre lokala motionslopp måste jag varmt rekommendera att du testar på dem. Stämningen är alltid hög och eldsjälars passion smittar av sig. Fick dessutom chansen att träffa cyklisten jag tar sällskap med upp till Motala för Vätternrundan också! Supertrevlig och stark cyklist, lika så hans kompis! Loppet i sig bestod av 3 varv som blev totalt 10 mil. Trots rätt stark vind och låga mörka moln var det en vacker naturnära runda jag måste göra om på egen hand.

Tre jäkligt starka gubbar drog runt mig hela första varvet, tack för det! Snitthastigheten hade inte varit lika hög utan er! Cykla dit, ett varv och cykla hem blev totalt ca. 75km. Fortfarande nojjig över att överanstränga mig efter min downtime. Cyklade därifrån glad och nypeppad med både en medalj och en t-shirt, bättre lördagsförmiddag kan man ju leta efter!

Genrep i punkafix

Var ute på en solig och varm 45km tur med en kompis dagen efter. Kompisens bakhjul fick punka efter att ha gått över en asfaltsspricka mellan Ljungbyholm och Trekanten. ”Nej men fan vad spännande” kläcker jag ur mig, till skillnad från kompisen såg jag ett perfa ögonblick att öva på att fixa en punka ute i det vilda. Gick klockrent även om det var lite ovant att kränga på däcket igen, co2-pumpen fungerade alldeles utmärkt och efter en kort stund kunde vi fortsätta precis som vanligt.

Nu är min Tarmac SL6 på service hos Sportson

Som tur är prioriterar de service för cyklar som ska köra Vätternrundan. Det svider ändå att lämna in den när vädret är perfekt för cykling och loppet är så pass nära. Jag får inte glömma att jag ändå har min Specialized Sequoia där hemma som jag trots allt började hela den här resan med, dags att montera på spd-pedaler på den igen och omfamna känslan av en dubbelt så tung cykel. Min grushoj har fått sig en rejäl tvätt och ska nog kunna bära mig några träningsrundor i några dagar.

2019-06-05T00:01:43+00:00

One Comment

  1. Tommy Bodling juni 4, 2019 at 7:33 e m - Reply

    Stark vet jag inte, men trevlig tror jag nog att jag är. Ses om nån vecka.

Leave A Comment