Mer om mig2018-10-22T14:40:28+00:00

Jag heter Andreas Söderström och jag gjorde den här bloggen av några olika anledningar:

  1. En blogg att läsa för nybörjare av nybörjare inom cykling.
  2. Motivera mig att fullfölja mina mål inom sporten.
  3. Mina vänner får förhoppningsvis mindre strava / cykel bilder över alla sociala medier

Med det sagt, Jag är 33 år gammal och bor i Kalmar. Jobbar inom digital marknadsföring och har som programmerare och grafiker nästan alltid haft stillasittande jobb. Senaste gången jag var engagerad i någon sport alls var under tonåren då jag skejtade och senare åkte aggressive inlines ( tuffare än det låter! jag lovar! ). Så jag är långt ifrån någon sportig hurtbulle och gymmet har aldrig lockat mig, men någonstans har jag blivit biten av cyklandet och jag får fan inte nog.

Så med utgångspunkt på 188cm lång och 115kg vikt och ett klart tveksamt flås så är resan igång.  Sedan jag började cykla i Juni 2018 så har det redan skalats av 7-8 kilo på vikten och gränsen för vad jag anser en ”lång runda” flyttas ständigt framåt. Från 1 mil till 2 mil till att 4 mil känns lite för kort, förhoppningsvis fortsätter det så!

Min älskade cykel

Just nu cyklar jag på en Specialized Sequoia. Förutom lite väskor för käk / reservdelar och andra trampor är den i standardutförande!

Jag valde just den cykeln för den blev mitt första steg in i cykelvärlden, var lite feg på att välja en aggressivare ram och valde en cykel som är ganska bra på mycket med lite högra komfort.  Nu redan efter några månader suktar jag redan efter en mer aero cykel i kolfiber, men min Sequoia kommer tjäna mig väl för att göra mig en bättre cyklist och en utmärkt cykel för långa distanser som Vätternrundan. Men i slutet av 2019 kan det mycket väl bli en Tarmac om jag nu håller mig inom specialized.

Foto: Stina Felter