New bike day är här! Nu börjar utesäsongen!

Äntligen har jag fått min nya cykel

New bike day är nog bland det härligaste som finns. Att få lägga vantarna på en sprillans ny cykel, ett sportredskap som blir ens följeslagare under många mil framöver. Sent förra året satt jag och jämförde och vägde olika märken, Bianchi, Scott, Specialized.. Aluminium eller kolfiber.
Valet blev min nya Specialized Tarmac SL6 Sport med diskbromsar.

11.50 fick jag sms att cykeln var redo, 12.05 var jag på plats för att hämta den. Personalen borta på Sportson var knappast förvånad!

Självklart blev det en premiärtur, första för i år och första på nya cykeln

Jag hade glömt bort vilket projekt det är att få på sig vintercykelkläderna, långbenade bibs, lager o.s.v. Lite kortare tur blev det, dels för dagsljuset inte räckte längre och behövde lära känna cykeln. Fick också tipset att köra in diskbromsarna, bromsa in hårt och släppa ofta. På så vis undviker man att bromsarna börjar vissla.

Cykeln är snabb som fan rent ut sagt

Vilken skillnad! Min Specialized Sequoia känns som en stridsvagn jämfört med den här F1-bilen. Inget ont om min gamla cykel, den kommer få arbeta i tufft väder och tufft underlag framöver. Trots ganska taskig vindriktning låg jag precis strax under mina snabbaste tider på sträckan, går nog inte att ge cykeln all cred dock – tränat hårt under vintern. Men vilken känsla! Accelererar blixtsnabbt och Shimano 105 komponenterna låter och känns väldigt krispigt. Jäkligt spänd på resultaten med piggare ben och bättre förhållanden! Cockpiten på cykeln är tightare och jag hamnar mycket nämre vägen, fartkänslan är helt klart annorlunda och uppförsbackarna är lättare med 7 kilo mindre cykel att få med sig.

Förvånansvärt hög komfort trots smala däck

De där smala 25mm däcken jämfört med Sequoians breda 42mm(snarare 45!), jag trodde jag skulle känna minsta sandkorn i kroppen. Men komforten var väldigt hög! Inga problem alls även när man kommer in på småvägarnas lite grovare asfalt. Låter jag nykär? Jag är nykär! Jag och min Tarmac ska rulla många mil. Det är svårt att slita ögonen från cykeln här hemma. Kommer bygga ihop ett väggställ åt den snart, kommer dokumentera det bygget här på bloggen så klart.

Förutom ny cykel, första rundan 2019

Förberett en spellista för maximalt pepp, solen är framme, blåsigt men vem bryr sig om det med ny cykel. Det var helt fantastiskt, att vara ute igen på vägarna, susa fram bland böljande åkrar och stora uråldriga ekar. Solen i ryggen som färgar hela landskapet härligt varmt orange. Jag hade nästan glömt hur stor skillnad det är att faktiskt cykla jämfört med att sitta på spinningcykel/wattcykel inomhus. Målsättningen är att nu jaga så många utomhuspass jag kan men jag ska försöka behålla styrketräningen – starkare ben,mage och rygg har ingen cyklist farit illa av.

Snart kommer jag börja ordna upp grupprundor där alla oavsett erfarenhet är välkomna! Mer info kommer!

2019-03-20T15:47:55+00:00

Leave A Comment