FTP pass på Konditionscenter

Nu har man tagit sig igenom sitt första FTP test. Det var då ingen dans på rosor! Riktigt jobbigt och de sista 5 minuterna var något alldeles särskilt i smärta.

Jag körde testet när jag skulle provträna hos Konditionscenter. Väl där så visar det sig att flera medlemmar väljer att hänga på och köra testet med mig, fy fan så härligt och roligt! Daniel som är eldsjälen bakom gymmet instruerar oss och guidar oss.

Misstänkte jag skulle köra för hårt i början

Och så blev det! Pendlade mellan 270-310w första 10 minuterna. Det gjorde att jag seglade ner 30-40watt under andra halvan.  Så redan där var testet väldigt lärorikt. Men det går inte att säga något annat än att FTP test är ett fullskaligt mentalt krig. Huvudet och kroppen vädjade om att sluta, flera gånger höjde kroppen rösten och skrek åt mig att sluta.  I de lägena är det lätt att jaga upp sig, att lyssna för mycket på kroppen och börja tro att man inte klarar det. Varje gång det hände drog jag åt tyglarna, upprepade för mig själv att hålla kvar i ansträngningen men hitta lugnet inombords.

Sista minuten

Den sista minuten av testet. Vad kan man säga? Smärta i benen, luften räcker inte till, tiden har tydligt saktat ner och varje sekund känns som en evighet.  Tror det blev ett och annat vrål där på wattcykeln, i det läget är man för jävla pinad för att ha plats för att vara blyg 😉

Så fort testet är klart noterade jag mitt snitt sen var jag tvungen att gå ut ur cykelstudion och lägga mig på rygg och andas och låta kroppen komma ikapp. Då slår all smärta om till endorfiner och man blir sugen att göra det igen.

Konditionscenter kan varmt rekommenderas!

Det märks att hela gymmet andas kärlek till cykel/konditionsidrott. Jättehärlig och familjär stämning och grym utrustning och härlig utsikt. Om du bor i eller runtom Kalmar och söker ett gym för att lyfta dig inför cykellopp eller triathlons har jag svårt att tro det finns något bättre än detta i Kalmar.  Hoppas på att börja träna här så fort friskvårdsbidraget resettar.  Du hittar dem här: Konditionscenter.se

A just det.. Hur blev resultatet? 2.3 watt / kg.  Nära men inte hela vägen fram till kategori 5 racer / elitmotionär. Men nu vet jag hur många watt jag behöver kräma ur för att utvecklas.

2019-01-19T12:48:26+00:00

Leave A Comment