KOM igen då! Strava jakt och Spin of Hope!

Känner in det? Våren i luften!

Över hela Sverige dammar cyklister av sina kolfiber-raketer, som ett surrealistiskt lycraklätt kosläpp! Med nya cykeln och ljusare årstid så försöker jag klämma in så mycket cykling jag hinner med. Hittills vågar jag mig inte på mer än 3 mil efter jobbet, brukar hinna precis lagom tills att solen börjar gå ned. Cykeln känns nu ännu bättre efter bikefiten, trötthet i rygg och axlar försvann ganska snabbt.  På söndag får vi äntligen sommartid igen, då hoppas jag kunna köra 6mil + efter jobbet.

Klättrar i Stravas listor

Under en av mina 3 mils rundor som inte kändes snabbare än någon annan kunde jag se att jag tagit flertalet personliga rekord på Strava ( appen alla cyklister använder för att logga tider/träning) på sträckor jag och andra cyklister kört ofta. Kul tänker jag och kollar efter hur jag ligger till jämfört med resten av cyklisterna där ute, normalt brukar jag hitta mitt namn på platserna 100-200 någonstans. Nu? På 24:e plats på en av de mer populära cykelsträckorna, en mil lång raksträcka mellan Kalmar och Ljungbyholm. Med snittpuls på 140 och med en känsla att det fanns massvis kvar i benen, bättre tid än så finns alltså inom räckhåll! 30 sekunder kvickare och jag ligger bland de 10 bästa! Målsättningen är att ta mig dit så snart jag kan.

Bergakungen

Om du lyckas sno åt dig första platsen på något vägsegment kallas detta för att inneha en KOM-titel. Det härstammar från cykeltävlingarnas delmoment där vinnare koras med titeln King of the mountains ( oftast efter en klättring över någon overklig uppförsbacke ). Än ligger inte något ”KOM” inom räckhåll men jag närmar mig!

Från att enbart existera på Strava till att börja utmana tider och platser, vad jag har saknat denna känsla av att hela tiden röra sig framåt under vintern som gått. Hade försiktigt hoppats på att jag blivit en starkare cyklist av all träning under de mörka månaderna, men sån här utveckling hade jag aldrig vågat hoppas på.

Spin of Hope på lördag!

På lördag går Spin of Hope av stapeln. Utmaningen att i ett lag hålla en spinningcykel igång i 12 timmar i syfte att uppmärksamma och samla in pengar till Barncancerfonden. Några i mitt lag fick tyvärr förhinder så i värsta fall sitter jag på en spinningcykel från 09.00-15.00 och senare från 17.00-19.00. Så tyvärr blir det ingen utomhusträning på lördag. Vill du komma förbi och säga hej? Kanske avlösa mig på cykeln en stund? Du är varmt välkommen oavsett! Det krävs inget medlemskap för att delta. Leta upp mig i spinningsalen en trappa upp från entrén på Friskis & Svettis i Kalmar på tiderna ovan.

Känns benen ok och det inte regnar för mycket så blir det kanske en tur på söndag iallafall

2019-03-29T10:54:37+00:00

Leave A Comment