Våren känns långt bort i snöslasket

Efter FTP-testet tidigare fick jag en riktig ökning i träningsmotivation. Det känns som en lättnad när våren nu känns väldigt långt bort. I Spin giro passen är vi nu inne i fjärde fasen och tränar hjärtat och syreupptagning med rejält intensiva intervaller, konstigt nog har jag börjat trivas i den träningsformen och kan komma på mig själv med att njuta av det. Har legat på 170-180w i vila och gått upp till 240-350w under intervallerna i ca. 90 kadens. Mitt mål har varit att fokusera på min andning, att inte tappa tyglarna utan kontrollerat andas stort och syrerikt under ansträngningarna. Planen är att höja ansträngningen successivt med 20-30w nu under de 4 veckor vi kör denna typ av pass.

Men veckan innehåller så mycket mer än bara spin giro nu.

  • Måndag: Spin Giro
  • Tisdag: Styrka / gym
  • Onsdag: Energy yoga / vila
  • Torsdag: Wattcykel distans eller egna intervaller
  • Fredag: Vila
  • Lördag el. Söndag: Wattcykel distans

Yoga har visat sig vara fantastiskt bra för att bota träningsvärk, kan varmt rekommendera er att pröva. Styrka / Gym behöver jag verkligen kämpa för att inte ersätta med att sätta sig på wattcykel istället, förhoppningsvis hittar jag flowet även med vikterna. Väl på gymmet försöker jag köra igenom alla benmuskler och rumpan sedan jobba med mage och rygg. På så sätt får jag mer kraft på cykeln men också bättre sittställning.

Ibland tar det emot att gå till gymmet iallafall

Det är verkligen inte varje dag motivationen är 100% för att packa gymväskan, men en konstant är känslan efteråt. När jag tomtestegar hemåt med spaghetti-ben i vintermörkret sänker sig ett lugn över både kroppen och huvudet.

Med snö och slask och all denna träning inomhus känns det lätt som man kommer in i ett lunk och blogginläggen har inte varit lika täta. Men oroa er inte, mycket roligt innehåll är på gång! Snart kommer både recept för energimat till möjligheter till att hänga med på träning, stay tuned!

2019-02-01T15:28:51+00:00

Leave A Comment