2018 – 150mil i benen och massa lärdomar i huvudet

26 juni 2018 satte jag mig på min nya cykel

Svårt att försöka samla allt som hänt sedan dess. Gränser som ständigt tänjs och flyttas framåt.  20 km var jäkligt långt, sedan var det kort. 40km var långt. Nu tycker jag 130km är en rejäl tur.  Jag har inte skrivit på ett par veckor och det är klart högtider och annat har legat högre upp i schemat men ändå gått och finurlat på hur jag ska kunna skriva någon slags summering av min första (halva) säsong som cyklist. Att baka in allt, inte glömma något. Det blir nog svårt utan att det blir jävligt dryg läsning.

I december trodde jag att nu kommer cykeln stå inne tills världen utanför tinar, fel hade jag som vanligt. Har lyckats kräma ur mig både 30km och 60km turer under mellandagarna. Under senaste längre turen får jag erkänna att jag högtljutt flera gånger ute i skogen frågade mig själv vad fan jag håller på med, flytta gränser hette det – för inte trodde jag att jag skulle flåsa mig runt 6 mil i mellandagarna i snö och kyla när jag började cykla. Min beundran är ännu större för cyklisterna som cyklar 300km vättern runt den 28:e december, en dag står jag där med.

Längtan är större än någonsin till våren, att inte behöva klä på sig bibs,underställ, förbereda fötter med olika lager, nästa lager för benen, sedan skor, sedan skoöverdrag, sedan två plagg till på överkroppen, glöm för fan inte buffen under hjälmen, handskar och..   tänk att bara få dra på sig bibs och jersey med skor och dra ut. Inte oroa sig om tårna kommer trilla av eller igenisad växelkassett.

Summering var det ju

Hittills är jag kort på 6 mil ifrån hela Sveriges längd från 26 juni tills idag. Än finns det tid att få in de där 6 milen, men det får bero på väderlek. Bryter inte gärna nyckelbenet innan 2019. Vad mer kan vi konstatera? Jag har gått ned i vikt, jag har byggt muskler, jag har en överaskande bra kondition just nu. Men det är kanske inte det viktigaste som hänt under det här halvåret. De riktiga vinsterna räknar jag till gång på gång ge mig ut på cykeln trots en stor rädsla för att misslyckas och inte orka, testa att slå ett mål i förtid och lyckas. Eller det mentala lugn som infinner sig där ute på vägen, eller alla likasinnade cykeldårar jag fått äran att träffa på denna korta tid. Jag har också hittat träningsglädje utöver cykeln, börjat känna mig hemma på gymmet om måndagarna.

Jag har en billy-hylla här hemma med glasdörrar, fd. vitrin/spritskåp. Det har nu blivit hem till allt vad cykelgrejer heter. Min första nummerlapp, ett par medaljer, ett exemplar i Östra Småland med artikeln ”Han titulerar sig sveriges snabbaste potatis”.  Jag hoppas kunna fylla på där i skåpet med fler små souvenirer från övervunna uppförsbackar(!).

Vad är på gång i 2019?

Kalendern ser just nu ut så här:

Förutom detta ett rätt så rigoröst träningsschema under hela våren och sommaren. Kanske blir det fler motionslopp, så länge det finns tid så har jag viljan.

Ses i 2019 och jag hoppas fler av er hänger på och cyklar!

2018-12-26T21:55:00+00:00

Leave A Comment