Abloc Gravel Challenge Öland 2018

Då var jag anmäld!

Knep en av de sista platserna för den längre sträckan 120km. Från Långe Erik till Ekerum på grus den 24:e November. Jag är rädd och peppad på samma gång, jag har aldrig cyklat en sån lång sträcka. Men när jag cyklat 5 mil eller liknande distanser har jag alltid känt att det fanns mer att hämta. Med bra laddning innan och under loppet så tror jag inte att energidepåerna kommer begränsa mig. Vad som skrämmer mig är kylan och vädret. Stadium Outlet premiäröppnade förra veckan här i Kalmar och jag fick tag i merinoull tröja och två buffs, en tunn och en i fleece.

Merinoull

Många har tipsat mig om merinoull och googlar man runt på diverse forum nämns materialet ofta. Ullet kommet från föga förvånande Merino-får och har bra egenskaper i att andas, inte klia och värma även när materialet blir blött. En buff är en slags elastisk tub av tyg bara, men jäkligt mångsidig, kan användas för att värma hals, eller som mössa, eller för att täcka nästan hela huvudet. Man kan t.o.m använda den för att svalka sig i sommaren, blöt den i kallt vatten och ha runt halsen.

Pröva sig fram

Så med lite mer vinterutrustning gav jag mig ut på en runda i lördags morse. Om utrustningen var tillräckligt varm planerade jag att svänga av och ta en lång runda, i annat fall begränsa den till 2mil om det började bli kallt. 8-9 m/s vind och duggregn i nära 0 grader stod på menyn. Ullet värmde bröstkorg och armar riktigt bra! Och buffen funkade klockrent för huvudet. Däremot räcker inte mina bibs för benen, det blev hiskeligt kallt. Jag försökte se till att pulsen var hyfsad under hela turen för att på så sätt få upp lite värme i benen, men det förblev lite för kallt ändå.

Passerade mitt favorit-segment

På vägen tillbaka passerade jag ett Strava-segment som ligger mig lite extra varmt om hjärtat, Ängöleden är en sträcka jag cyklat mer eller mindre hela mitt liv. Cyklade den till skolan varje dag årskurs 1-6 och cyklade den även när jag gick på Linnéuniversitet. Det är också början av sträckan som utgör cykel-segmentet för Kalmars Ironman lopp, så det finns jäkligt många snabba cyklister som passerat den. Trots kyla slog jag mitt personliga rekord med stor marginal! Från 3:50 till 3:15. Nu är det mindre än en minut ifrån the King of the mountain som sitter på snabba 2:22. Nästa mål blir att ta sig under 3:00 på den sträckan. Tog ut mig så pass under segmentet att jag mer eller mindre rullade i promenadhastighet tillbaka hem.

Men nu när anmälan är betald för 120km i slutet av November så börjar det bli mer akut för mig att lyckas värma benen. Fått tips att använda liniment, det kommer jag definitivt fixa men nu blir det att hitta något som stoppar vinden och utan att ruinera mig

2018-10-29T13:19:12+00:00

Leave A Comment