Bästa veckan på cykeln hittills

Man måste passa på så länge vädret håller!

Veckans brittsommar har gjort det omöjligt att stanna inomhus efter jobbet eller under helgen. 15-18 grader varmt, enda som stoppat mig har varit när jag tappat solljuset då jag inte riktigt känner mig hemma i att cykla på landsväg i mörker.

Sökte mig till en del grusvägar denna vecka med, när jag har en cykel som ska palla grus så är det ju synd att inte utnyttja den fördelen.

Dålig känsel i högra handens lillfinger

Fingret domnar helt enkelt och förblir avdomnat i flera timmar efter jag cyklat. Jag vill ju gärna ha känsel i alla fingrar, så jag läste på lite om det där. Som vanligt är man sällan ensam om sina problem: Det visar sig att jag irriterar något som kallas ulnar nerven. Gissningsvis kan detta bero på att jag har för svag core-styrka och lutar mig för mycket på styret.

Försökte variera händernas position mer under dagens tur men hjälpte inte, då det endast är högra handen som är ett problem misstänker jag att jag har en tendens att hålla den fel oftare än vänster hand – förmodligen för jag sköter allt växlande med högern ( jag sitter på the big ring hela tiden ).  Här är lite resurser om ämnet för den som är i liknande sits:

7 ways to prevent and treat Cyclist’s Palsy

GCN har givetvis en video om ämnet också.

Men 18,5 mil på cykeln denna vecka är jag bra stolt över och prognosen för nästa veckas väder ser bra ut! Ska bli spännande att se hur många mil man får i sadeln då!

XLC R06 Roadshoe
2018-10-22T08:48:41+00:00

Leave A Comment