Cykla med synfel, hur funkar det med sportglasögon?

Själv är jag närsynt, såpass att utan glasögon hade jag definitivt varit en större trafikfara än jag redan är!

Som nybörjare tänkte jag alltid ”Äh såna där snabba glasögon, vad är grejen?” ”Raka benen? Aldrig”  ”Måste man ha tajts på sig?”. Jag har inte rakat benen (än!) men lycran har jag lärt mig älska och jag förstår nu helt klart poängen med cykelglasögon.

Om du som jag har ett par vanliga glasögon du använder till vardags ( jag har runda bågar för att klämma ur lite mer hipsterlook ) så blir det ett problem så fort du går ner på dina bars på styret. Med den lägre sittställningen hamnar glasögonen ofta under där ögonen tittar och halkar gärna nedför näsan ju varmare du blir.

Så cykelglasögon ligger definitivt på min lista av grejer jag planerar att skaffa mig, men förutsättningen är ju att jag fortfarande ska kunna se skarpt.

För det finns det några alternativ jag funderar på:

XLC R06 Roadshoe

Köpa cykelglasögon med styrka

Detta hade väl varit absolut smidigast känner jag.  Men jäklar vad dyrt det känns! Lägger nog hellre pengar på andra saker. Får räkna med tusentals kronor här.  Verkar finns två alternativ som gäller för slipade glas och cykla: Antingen är själva glasen slipade eller så använder man en liten insats med slipade glas bakom de polariserade glasen.

Lutar åt att köra linser och ett par billiga glasögon

Åtminstonde till att börja med, dock aldrig använt linser så det hänger ju på att det funkar bra för mig. Någon som läser detta som har erfarenhet av det?

2018-10-22T08:53:39+00:00

Leave A Comment