Önskelistan för cyklister

Det börjar bli svårare att ta sig ut på cykeln nu. Temperaturen går att parera med rätt kläder men halkan är det värre med om man inte ska investera i andra däck. Lyckades krama ur en 60km runda i Söndags förbi Kristvallabrunn, passerade genom ett skyfall i Trekanten och övervägde att vända hemåt. Men det är ju inte så många rundor kvar nu 2018, så skam den som ger sig. Mesta av vattnet rann av mig men låren förblev blöta nästan hela rundan, kontrade genom att trycka på hårdare och ibland smiska(!) lite på låren så att blodcirkulationen jobbade på. Trötthet och värk i nacken och kringliggande muskler uteblev helt denna runda, kändes jäkligt häftigt och ett steg framåt!

Men nu när julledigheter, snö och annat står för dörren är det väl ändå läge för ett julklappsinlägg?

Vad ger man till en cyklist i julklapp?

Sporten är ju förknippad med dyr utrustning, så vad finns det som inte kostar skjortan? För att inte tala om att cyklister är förbannat petiga med sin utrustning. Sen är det ju inte så lätt att veta om grejerna kommer passa hens cykel. Så här kommer lite tips på paket under granen som med all säkerhet går hem hos cyklisten:

  • Presentkort hos sin favoritcykelaffär . Tråkigt men går alltid hem, har de inte en affär i närheten är Wiggle.se rätt populärt.
  • Cykelstrumpor 100-200kr. Inte ett 4-pack från H&M då, utan strumpor specifikt för cyklister. Ju mer spejsad design, desto roligare!
  • Cykelkeps 150-200kr. Klart varje cyklist vill ha en cykelkeps för den kompletta proffslooken.
  • Verktyg 150-300kr. Kanske ett multiverktyg att ha med sig under turen? Eller ett paket insexnycklar för cyklister? Varför inte en bra pump? ( se bara till att den har en bra tryckmätare ).
  • Kosttillskott / Energi 50-100kr. Elektrolyt brustabletter att blanda i flaskorna eller kanske en rejäl burk protein
  • Arm & benvärmare 100-300kr. Något som absolut kommer behövas när nästa säsong börjar. När vädret är omväxlande varmt och kallt.
  • Rengöringskit för cykeln 100-500kr. Muc-off är populärt för att få bort all lera och skit från vägen. Sen finns det borstar och andra verktyg för att rengöra cykelns alla delar utan att något tar skada.
  • Cykelljus 200-500kr. Rådfråga dock gärna personalen i cykelaffären innan köp. Egenskaper som uppskattas brukar vara lättmontering, usb-laddning och kraftfull ljusstyrka.

Eller varför inte ge bort en anmälan till något lopp hen siktar på? Anmälningsavgifterna till diverse lopp är alltid ett tråkigt måste att försöka budgetera bland all utrustning som redan behövs.

2018-12-11T14:04:03+00:00

Leave A Comment