Gå ned i vikt för att cykla snabbare

XLC R06 Roadshoe

Eller cykla snabbare för att gå ned i vikt?

Sedan någon vecka sedan försöker jag pressa kroppen lite hårdare under vissa cykelturer och vara mån om återhämtning under andra. Från att jaga träningsverk i kroppen till bättre kondition. Det tråkiga är att solen går ner så mycket snabbare under höst/vinter halvåret att jag vara kvick ut på cykeln efter jobbet om det ska bli en hyfsat trafiksäker runda.

Och kosten spelar ju självklart roll!

Röra på sig och förbränna energi är inte dumt så klart. Men jag har börjat fundera lite över kosten också, det här med att räkna kalorier blir helt plötsligt intressant. Jag steker sinnesjukt goda pannkakor och gör en ruskigt god köttfärsås men annars är mina kulinariska färdigheter inte min stora styrka. Så för att ta redan på hur mycket energi som finns i ett typiskt matlåde-storkok så räknade jag kalorierna på samtliga ingredienser och delade det sedan på antalet måltider det blir.  Billiga ingredienser då jag närpå tömt kontot på cykelkläder och prylar.

Så här såg det ut:

Korvstrogamoff

300 gram ketchup:  243 kcal

1000 gram passerade tomater: 250 kcal

500 gram matlagningsgrädde: 800 kcal

400 gram gul lök: 156 kcal

800 gram stekt falukorv: 2240 kcal

50 gram smör: 365 kcal

600 gram ideal makaroner: 2160 kcal

Stroganoffen kryddas och puttrar , när makaronerna är klara hivas de rakt ner i grytan efter hällts av. Voila: KorvstrogaMOFF – Färdig att packa i matlådor / hiva på tallrik för att moffa (med sked för extra skampoäng). 

Totalt antal kcal i Korvstrogamoffen: Ca. 6200 kcal.

Antalet portioner: Ca 8st.

Kcal per portion: Ca. 780kcal.

Är ju inte direkt lax och sallad det här, men huvudsaken var att försöka reda ut hur många kalorier jag petar i mig per vecka så att jag vet hur kost och cykling ska justeras så att jag tappar vikt och därmed blir snabbare på cykeln.

Jag  tänker föra lite kaloribok denna vecka för att få lite mer info kring hur jag tankar kroppen.

Har jag mina uträkningar helt åt helsike så påpeka det gärna!

2018-10-22T08:49:48+00:00

Leave A Comment