Mer om mig2019-04-05T14:07:47+00:00

Jag heter Andreas Söderström och jag gjorde den här bloggen av några olika anledningar:

  1. En blogg att läsa för nybörjare av nybörjare inom cykling.
  2. Motivera mig att fullfölja mina mål inom sporten.
  3. Mina vänner får förhoppningsvis mindre strava / cykel bilder över alla sociala medier

Med det sagt, Jag är 33 år gammal och bor i Kalmar. Jobbar inom digital marknadsföring och har som programmerare och grafiker nästan alltid haft stillasittande jobb. Senaste gången jag var engagerad i någon sport alls var under tonåren då jag skejtade och senare åkte aggressive inlines ( tuffare än det låter! jag lovar! ). Så jag är långt ifrån någon sportig hurtbulle och gymmet har aldrig lockat mig, men någonstans har jag blivit biten av cyklandet och jag får fan inte nog.

Så med utgångspunkt på 188cm lång och 115kg vikt och ett klart tveksamt flås så är resan igång.  Sedan jag började cykla i Juni 2018 så har det redan skalats av 7-8 kilo på vikten och gränsen för vad jag anser en ”lång runda” flyttas ständigt framåt. Från 1 mil till 2 mil till att 4 mil känns lite för kort, förhoppningsvis fortsätter det så!

Cyklarna

Specialized Sequoia

Just nu cyklar jag på en Specialized Sequoia för ärenden, pendling och när väder och underlag är lite tuffare. Denna cykel var min första, breda hjul som klarar grus och stig och en förlåtande geometri.

Specialized Tarmac SL6 Sport

I takt med förmåga och intresse vuxit så blev det också en cykel som är ett mer renodlat sportredskap. Specialized Tarmac SL6 är min sprillans nya kolfibercykel, aggressivare geometri, hälften av Sequoians vikt och skär vinden som ett rakblad. Det är denna cykel som all träning och alla lopp kommer köras på under 2019 och förhoppningsvis flera år framåt.

Foto: Stina Felter