Ja hur gick det här till egentligen?!

Kontrasten är stor om man ser tillbaka på min livsstil för snart två år sedan. Inte i min vildaste fantasi kunde jag tro att jag skulle bli en lycraklädd hurtbulle i snabba glasögon som ägnar fritiden till att inte bara plåga kroppen men också ta rejäla djupdyk i idrottsvetenskap och kroppens biologi.

Men här är vi nu!

Känslan av att resan bara börjat sinar inte utan bara fortsätter. Du som klickat in på denna undersida var ju nyfiken på vad det är för ett excentriskt ufo som skriver bloggen, så får väl ta och försöka mig på att beskriva mig själv då.

Jag är född och uppvuxen i Kalmar

En gång i tiden höll jag på med skate men förutom det har jag suttit klistrad vid en dator i nästan hela mitt liv.  Ett och annat trauma i min uppväxt gjorde mig till en väldigt rädd och skygg person. Det var tryggt och ofarligt att gömma sig bakom datorskärmen.

Pluggade grafik i Skövde, pluggade programmering här på Linnéuniversitetet i Kalmar. Men förutom det tickade åren på vid datorn.

Kan nog upplevas som impulsiv

På mitt jobb där jag sysslar med digital marknadsföring öppnade sig möjligheten att ta ut en cykel som löneförmån.  Med lite vägledning från en cykelintresserad kollega så tog jag en racer, men en väldigt allround sådan. Ram i stål, stora däck som klarar både grus och terräng, en sittställning som inte är fullt lika aerodynamisk som renblodiga landsvägscyklar. När någon frågar mig varför just cykling? Så har jag faktiskt inget bra svar. Hade kanske en massa energi som behövde få ett utlopp, kanske var jag trött på att inte uppleva världen omkring mig, eller mätt på den livstil jag då hade.

En mil, två mil, Tretton mil!

Med små stapplande rullande steg prövade jag mina vingar ( ben ). Berusad på känslan av att utmana sig själv, cykla till platser man annars endast åkt bil eller buss till. Det är något speciellt med det, något lugn som infinner sig i att du inte har någon trygg och bekväm väg hem. De mil du biter av måste du ta på vägen tillbaka också.

Fullständigt oförberedd på allt som komma skall som konsekvens av cyklandet. Självförtroendet som växer av att klara mål och utmaningar helt utanför samhällets normer av karriär, ekonomi och allt det där andra. Den mentala hälsan som följer att röra på sig, hjärnstark har väl inte undgått någon. Kroppen börjar bli min kompis istället för min fiende. Vi gillar varandra numera!

Jag har en tendens att inte ta mig själv på för stort allvar

Bloggen är min kärleksförklaring

Till cyklandet och kanske livet i stort. Men också för att skriva av mig och bespara mina nära och kära ”allt jävla cykelsnack”, konstigt nog är det inte världens mest intressanta ämne för precis alla – vem kunde ana det?!

Jag vill att du hittar din motsvarighet till vad cykling betyder för mig, för så här jäkla roligt borde alla få ha. Det är så otroligt inspirerande att ha sett människors självförtroende växa framför mina ögon när jag coachat och guidat några nybörjare till sporten. Under vintern hittar du mig troligtvis i cykelstudion på Malkars här i Kalmar, men när säsongen kickar igång så är det vägen som gäller, ta en titt i Kalendern här på webbplatsen – Där kommer jag lista diverse lopp och träningsrundor man kan hänga med på.

Har du något på hjärtat? Cykelfrågor? Eller något samarbete på gång? Hör av dig!

Där är jag, helt ovetandes att jag skulle ändra livsstil radikalt samma sommar

Läs något annat vettja!