Spin of Hope 2019 i Kalmar avklarat!

6 st spinningpass på samma dag

Vad ska man säga? Vilken dag! Lite innan 09.00 på morgonen var jag på plats, min kollega Maria var då i slutet av två starka timmar avklarade i spinningstudion. I min packning för dagen hade jag:

  • 4 Flaskor med Vitargos elektrolyt-mix
  • 3 energy bars

Jag gick på första passet vid 9 på morgonen, då jag visste jag skulle köra minst 6 timmar under dagen så tänkte jag försöka att inte ryckas med i spinninginstruktörernas olika pass de körde vid varje timme. Men det var kört, omöjligt att hålla igen! Någon djävul i mitt öra sa att ta i så det ryker, under återhämtning mellan intervaller försökte jag ändå hålla 160-180 watt och inte släppa pulsen.

Första pausen klockan 11, min grymma kollega Dragana hoppar på och kör istället. Sicken räddning, hon körde 2 pass på raken efter varandra och gav mig tid att käka lunch och ladda batterierna igen.

Upp på cykeln igen vid 13.00, nu börjar det kännas lite segt i benen men vi kör på! Svårt att inte bli smittad av stämningen och energin, varje pass fylldes på med både inbitna cyklister som kompletta nybörjare som aldrig suttit på en spinningcykel. Så jäkla roligt var det!

Andra pausen klockan 15.00, nu märks det att det börjar tryta med energi i kroppen. Började bli sömnig rent ut sagt. Solen sken utanför och badade ett av de större gymnastiksalarna på Friskis i ljus, jag passade på att rulla ut en yoga-matta och försöka stretcha ut ömma muskler och samtidigt lapa lite sol.

Kämparna Mariella och Henrik var färdiga med varsitt pass till klockan 17.00, dags att hoppa på för sista rycket och målsträckan med de två sista passen. Tröttare.. segare, lyckades hålla igång hela första passet men sprängde mig på det sista passet och luften gick ur mig nästan helt de sista 20 minuterna på denna dag.

Barncancerfonden Östra huserade utanför spinningstudion hela dagen och svarade på frågor och hade superfina pärlband.
Stort tack till alla som ställde upp i vårt lag och lika stort tack till alla deltagare över hela Sverige under Spin of Hope!

Detta inlägg är återskapat från 2019-03

Bikefit , Cykel monterad på trainer

Spin of Hope går ut på att samla ihop bidrag till Barncancerfonden och bidra till kampen mot denna vedervärdiga sjukdom.

Bikefit , Cykel monterad på trainer

Andreas Söderström

Från soffpotatis till atlet. Förutom bloggen arbetar jag inom digital marknadsföring och träningsinspiratör. Jag hoppas kunna ge tillbaka till cykelsporten lika mycket som den har gett mig. Tveka inte på att höra av dig!