Är 2019 året du sätter igång?

Nytt år och därmed trångt på gymmen runt om i världen

Och tur är väl fan det! Det är väl förbannat vackert att se människor gå utanför sin comfortzone. Med nöd och näppe blev jag anmäld till förra kvällens Spin Giro som reserv och det var kul att se nya ansikten där.  Om du som läser är erfaren och ser en villrådig nybörjare på gymmet i veckorna framöver, se efter om du kan hjälpa till.

Att gå till gymmet som nybörjare är nervöst och läskigt för många. Man är rädd för att stå ut som otränad, okunnig eller någon annan inbillning.  Om du som läser detta istället råkar vara just en av de nya nyårsnybörjarna på gymmet så är mitt tips: It’s all in your head!  Jag är en av de som inte riktigt hittat glädjen i det klassiska gymmandet, lyfta vikter och sitta i maskiner. Har som många andra gjort flera ansatser till att förändra mina vanor. Skaffat gymkort och gett upp flera gånger. Så jag är inte rätt person att tipsa om hur träningen på gymmet ska gå till men ta det lugnt i början och vänj kroppen vid träning.

Otränade människor som tränar är bland det mest inspirerande som finns

När jag pluggade på Linnéuniversitetet för många år sedan promenerade jag till och från skolan varje dag. En del av vägen till skolan är ett ganska populärt löparstråk så det hände rätt ofta att man mötte en och annan motionär. Titt som tätt kunde jag se otränade krigare utmana sig själva, i minusgrader och snö och i regn och piskande vind. Nu, flera år senare minns jag fortfarande dessa människor – vilket jävla intryck de måste gjort på mig.  Jag minns hur jag hade lust att high-fiva varenda en av dem och säga just hur grymma de var. Tyvärr gjorde jag aldrig det, rädd att det skulle misstolkas.

Så oavsett om du ska ut och cykla landsvägscykel, MTB eller gå till gymmet för första gången – Sträck på dig! Du är en inspiration för oss alla  och påverkar dina medmänniskor positivt mer än vad du tror. 

För egen del är det nu dags att försöka komma igång igen. Några veckors uppehåll av träning och usla förutsättningar för att cykla är helt klart ett hinder för motivationen.  Årets första spinningpass är nu avklarat, nästa är på måndag.  Inga nyårslöften mer än förnyad beslutsamhet att fortsätta cykla!

2019-01-04T11:17:24+00:00

Leave A Comment