Jäkligt bra cykling denna helg

Kristvallabrunn på lördagen

När jag suttit i Strava eller Google maps och planerat hur jag ska förlänga mina rundor så var Kristvallabrunn en ort jag ville passera men som aldrig riktigt blivit av. Denna helgens lördagsförmiddag fick det bli av! Blåsigt men ok temperatur och solen var framme. Utrustad med vatten och två bananer var det bara att börja trampa.

Vägen upp till Kristvallabrunn gav mig närpå konstant motvind. Gjorde inte så mycket men jäklar vad skönt det var att lägga en 90 graders sväng och få vinden mer mot ryggen väl framme. Efter Kristvallabrunn sluttar det lite grann hela vägen tillbaka till Förlösa/Lindsdal och till slut Kalmar.  I vissa segment av turen vred jag på ordentligt med hastighet, men ibland kunde jag bara inte låta bli att sakta ned för att ta in vägen. Djupa Småländska trollskogar, övergivna hus, öppna fält inramade av ringlande stenmurar vars stenar någon stackars dräng fått bända ur marken för 200 år sedan.

Lägre sittställning avhjälper vissa problem och skapar nya

Sedan jag börjat använda den nedre delen av styret mer så har ulnaris-nerven som fått mitt lillfinger att tappa känsel lugnat ner sig avsevärt. Nya problemet är att jag anstränger nacken och musklerna i anslutning till nacken mer. Vet inte än om det är ovana eller felaktig teknik, har bokat en massage för sista slanten av friskvårdsbidraget – tror det kan hjälpa till att lindra besvären inför Abloc Gravel Challenge den 24:e Nov.

Söndagen borde blivit en vilodag

Så här i efterhand känner jag att dagens lite kortare tur på 3mil kanske skulle fått bli en vilodag istället. Eller så är jag helt enkelt bara lite sliten efter veckans cykling, det blev trots allt 15mil totalt.  Imorgon är det måndag och med det Giro spinning igen på Friskis. Minns inte om det var detta pass eller nästa där vi går in i nästa fas av träningen.  Det är afterwork på jobbet innan, så det blir att packa med sig träningskläder och bara äta något lätt under aw:n.

Blev telefonintervjuad av en lokal tidning i Fredags, artikeln kom upp på nätet under helgen.  Vet inte om jag hade kallat mig tävlingscyklist som det står i artikeln, men roligt är det ju hur som helst! Hoppas kunna inspirera fler till den här underbara sporten.

2018-11-04T19:22:25+00:00

Leave A Comment