Rule no 5 och skoöverdrag

The hardman

Har ni läst reglerna på Velominati? Ett regelverk skrivet med rätt stor glimt i ögat för cykelnördarna. Stilåsikter och skämt blandat med kärleksfullt pepp för alla oss som är veloknasiga. Första gången jag läste det där över en kopp kaffe så fastnade en regel i skallen dock, Regel nr 5: Harden the fuck up.

Så igår när det var proper höststorm och regn stod på prognosen under eftermiddagen beslut jag mig för att sticka ut ändå. Hade varit en tuff dag och jag har märkt att inget rensar huvudet så bra som att cykla.

Vinter bibs:

Lager på lager cykeltröja+cykelvindjacka: 

Skoöverdragen för att skydda fossingarna mot kyla och väta: Det kom jag på att jag borde använt efter 1-2km..

Jag mjuknade the fuck up ganska snabbt i vätan får jag erkänna

Blev 12km istället för planerade 30km, det blev helt enkelt alldeles för kallt om fötterna. När väl fötterna var iskalla spred sig kylan till hela kroppen. Jag vände och visste att rundan inte skulle bli längre, Så försökte mig på istället passa på att verkligen ta ut benen. Köra så hårt jag pallar och lite till så även om distansen blev kort så kunde jag få ut något av det.  Hittade definitivt min platå av både puls och syreupptagning, kändes i sista uppförsbacken som att andas genom ett rör. Så nederlaget av att avbryta rundan blev iallafall någon slags vinst känner jag.

Sand och grus överallt, rengör kläderna direkt

Det är alltid en god idé att få in vanan att direkt när du kommer hem tvätta dina cykelkläder, men extra viktigt blir det om du varit ute i kasst väder.  Jag brukar hiva ner allt i badkaret där hemma, handtvätta med lite tvättmedel och låta det ligga i blöt ett tag för att sedan hänga upp allt på tork. Det är verkligen ingen hit om du nästa gång du är supersugen på att cykla att din utrustning luktar gammal svett eller frasar av sand och grus av vägen från förra rundan.

Mina nya cykelskor var precis dyngsura, så jag sköljde av även dem så jag slipper grus och smuts på och i dem. Sedan använde jag gammalt tidningspapper som jag stoppade skorna med. Lagom till sen kväll var skorna redan torra och kläderna nästan helt torra och redo för nästa gång.

Cykeln kommer få massa kärlek i helgen. Borsta av kedja, växlar och applicera ny olja. Sedan blir det att gå över den med lite såpa och en tvättsvamp.

2018-10-22T08:52:50+00:00

Leave A Comment