Spinning, Yoga och mer spinning!

Nu känner jag att träningsrutinen är igång igen, kanske t.o.m ännu starkare än innan. I lördags förra veckan hade Friskis&Svettis i Kalmar nyinvigning. Jag och en kompis var där vid öppning för att prova nya pass och få lite träning på helgen. Först ut stannade jag inom min comfort zone, det blev spinning i 30 minuter. Kaxigt tänker jag att ”jaja, det här blir att glida igenom” men jag hade som vanligt helt fel! Sicket ös! Helt annan spinning än jag är van vid på Spin Giro passen, inte lika likt riktig cykling men jag kom ut från passet med bultande puls och blöt av svett.

Hoppar av spinningcykeln och kliver rakt in i ett gympa-pass

Gympa alltså, alltid sett de här passen pågå medans jag väntat på Spin Girot på måndagarna. Ser förbannat kul ut, nu efteråt kan jag säga att det var också rätt jobbigt. Fick rätt bra kvitto på att min koordination inte är 100%! En och annan gång man kände sig tafatt och i otakt. Bra mix av styrka och kondition, kul pass!

Sedan kommer vi till passet som var mest utanför min comfort zone

Yoga! Där satt jag barfota på en matta, lite nervös och vilse. Stämningen var mjuk och lugn och kroppen var tacksam efter passet. Visst, kan erkänna jag inte var direkt graciös alla gånger men vi är alla nybörjare någon gång eller hur? Faktum är jag blev så biten att jag har lagt till 90 minuter Yoga i min träningsvecka nu och jag kan säga det är tuffare än vad man tror, flera olika rörelser fick ovana muskler att darra. Tänker även ge det ett försök att köra lite anpassad Yoga hemma. Detta pass är jag framförallt intresserad av:

Aero sittställning

Under förra veckans Spin Giro kände jag mig riktigt ur form under uppvärmningen. Pulsen klättrade högre och snabbare än vanligt och jag kände mig ansträngd tidigt in i passet. Jag tänkte att ”ok, så här känns det när man har en dålig träningsdag” och försökte att inte låta det tynga ner mig och köra på hårt ändå. Men efter första intervallen var det som att bryta igenom en vägg, körde hårdare än vad jag gjort förut under denna fas av Spin Giro ( fas 3 – mjölksyratröskel). Låg ofta nära min maxpuls men kände mig bekväm i det, förutom mot slutet där känslan av att spy och svimma turades om. Min stora upptäckt från detta passet förutom ovan var att jag fann mig själv flera gånger gå ner i låg dubbelvikt aero sittställning och faktiskt tycka det var bekvämt. Det är en första gång för mig och ger mig ett ökat självförtroende inför kommande cykelsäsong.

Ikväll är det som vanligt dags för Spin Giro, riktigt taggad. Sedan har jag lagt in minst ett större Yoga pass under veckan. Sedan har jag lite spännande planer inför helgen men det får ett eget inlägg. Ses där ute!

2019-01-14T14:37:26+00:00

Leave A Comment